Як вибрати тостер і доглядати за ним
У наші дні практично в будь-якій кухні можна знайти компактний і зручний тостер – прилад для приготування смаженого хліба. Перевагою тостерів є не тільки швидкість приготування, але й зручність. вам не потрібно контролювати процес, і користь – відомо, що підсушений або підрум'янений хліб корисніший для здоров'я, а сніданок вийде більш ситним. Тости можна подавати з яєчнею, у вигляді бутерброду, смачні вони і самі по собі. увімкнути прилад.
При виборі тостера зверніть увагу на:
Кількість відділень для хліба – їх може бути 1 або 2. Моделі з 1 відділенням дозволяють підсмажити ті ж два шматочки, просто ці прилади більш довгі та вузькі. Прилади з двома відділеннями компактніші, а хлібні шматочки в них розділяються спеціальною перегородкою.
Кількість тостів. один раз, але якщо у вас велика родина, варто вибрати моделі, здатні приготувати за раз 4 шматочки хліба.
Електронне управління. електронному управлінню визначається ступінь та час обсмажування кожного шматка хліба згідно з обраною температурою. При закінченні роботи подається попереджувальний сигнал або відключення тостера здійснюється в автоматичному режимі.
Додаткові функції. з можливістю підігріву булочок. Деякі господині вважають за краще зберігати хліб у замороженому стані. Деякі тостери мають функцію розморожування. Якщо ж ви не встигли дістати тост і він охолонув, можна скористатися функцією підігріву. Крім того, виробник подбав і про тих, хто любить хліб, підсмажений тільки з одного боку. їм передбачена опція одностороннього приготування. Якщо ви використовуєте маленькі, нестандартні шматочки хліба, їх може бути складно витягти з тостера, не обпалюючись. У такому разі вам допоможе позиція екстра-високого підйому.
Доглядати тостерів нескладно. Але всю процедуру потрібно проводити після того, як прилад охолоне. Для чищення тостер потрібно відключити від плити. У багатьох приладах є спеціальний піддон для крихт, тому все, що потрібно – дістати його, струсити крихти і обмити струменем води. Якщо такого піддону немає, доведеться тостер перевернути і струсити, щоб крихти, що застрягли, висипалися. Корпус тостера протерти вологою ганчірочкою. Намагайтеся не використовувати абразивні миючі засоби та жорсткі мочалки, щоб не залишилися подряпини на корпусі.